Ova priča je jako zanimljiva ali pomalo zastrašujuća. Naime, jedan događaj se desio se u glavnom gradu Gane. Na sahranu Akue Mensah koja je imala 32. godine došao je veliki broj prijatelja i cijela porodica kao i njen muž Bensi koji je dosta plakao.

 

Kada su se svi razišli i pored groba ostao samo njen muž i sin koji ima 12. godina kao i Akuina tetka odjednom jje Bensi s leđa prišla njegova supruga i stavila ruku na njegovo rame. Dječak je počeo da vrišti, a tetka se samo onesvjestila od straha dok je Bensi samo gledao blijedo u svoju suprugu za koju je mislio da je ubijena. Akua je došla i opalila mu šamar a nakon toga je stigla policija koja je Bensija uhapsila. Zatim se saznalo da je Bensi imao aferu sa kolegicom sa posla, i platio ubistvo svoje supruge da bi se na taj način riješio nje i bio siguran da mu ona neće tražiti razvod.

Naime, Akua je primjetila kako je neko prati pa je unajmila detektiva koji je sve istražio. Odmah je pozvala policiju i tako saznala da je njen muž naručio ubistvo njeno. Dok je trajala sahrana Akua je sjedila u autu i gledala pa kad su svi otišli prišla je svom mužu i rekla da je velika kukavica i budala. Akua je dodala za medije da je veoma sretna što ga je se riješila.