DOBOŠ TORTA – stara mađarska torta koja je i danas specijalitet !

Ova stara mađarska poslastica je pravo ukusna zbog spoja čokolade i karamele. Uživajte u njenom posebnom i predivnom ukusu !
Sastojci su :
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
Umutite bjelanjke sa 4 kašike šećera,te  posebno umutite ostale žumanjke sa 4 kasike secera, i sve to sastavite i dodajte brašno.  Od tako umućene mase ispecite 9 kora na pek papirima , za svaku koru uzmite jednu kutlaču mase i nanesete je na papiru na krug . Dok se jedna kora peče vi drugu pripremajte, svaku koru pecite 5 minuta na 2oo C i tako da su tačno za 45 minuta kore  gotove.
Fil:
4 jaja
15o grama šećera
5 vanilija šećer
2oo grama tamne čokolade
250 gr maslaca
Jaja umutite sa šećerom i 1 vanilija šećerom i to na  pari, pa dodajte u smjesu otopljenu čokoladu .Kad se fil skroz  ohladi sastaviti ga sa umućenim maslacem sa ostala 4 vanilije šećera . Kore namažite filom i složiti jednu na drugu, a samo na jednu koru staviti kramel ( ta kora ide na vrh torte) .