Banane su odlične u smutijima , kolačima i lijep su dodatak palačincima. Odlične su za nivo šećera u krvi, već također pomažu u zdravlju probavnog sistema i gubitku težine, ublažiti hipertenziju, održati zdravlje srca i bubrega, pa i ublažiti grčeve koji su povezani sa vježbanjem i još mnogo toga.

 

Međutim zbog visokog nivoa škroba koji se nalazi u banama može dovesti do zatvora ako ih konzumirare previše kao što se desilo ovoj djevojci Juliji T. Prije nekoliko godina Tarbatova je 12 dana uzastopno jela samo banane, ništa nije konzumirala osim banana punih 12 dana.

 

Pila je puno vode i pazila da se dovoljno odmara i redovno vježba. U stvari, ova vrsta dijete ima ime i poznata je kao “jedno voće”, gdje osoba jede samo jednu vrstu voća odjednom. Nakon prelaska na dijetu s jednim voćem, Tarbat je rekla da je primijetila poboljšanja u svom ukupnom emocionalnom i fizičkom zdravlju, što je prilično nevjerojatno s obzirom na to da je doslovno jela samo banane više od mjesec dana. Ostatak teksta možete da pročitate ovde. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here