Širom regiona devedesetih godina prošlog vijeka Vanesa Šokčić uživala je u popularnosti. Njene pjesme su se vrtjele na radio stanicama i televizijskom kanalima.

 

” Ne postoji kriminalna grupa u Beogradu kojoj nisam pjevala i nemam problem to da kažem. Nikad se nisam plašila žestokih momaka jer sam znala da se postavim jer sam i odrasla u Beogradu. Umjem da gledam svoja posla i da radim odlično ono zbog čega sam se tu i zatekla. Moje je samo da pjevam i da budem raspoložena. Uvijek sam bila ortak i brat, a i nikad nisam bila sama na nastupu. Od početka moje karijere moj otac je išao sa mnom na nastupe, a onda ga je zamijenio moj muž, sa kojim sam već 19 godina” – rekla je jednom prilikom dok supruga dugo nije pokazivala u javnosti, ali smo naposljetku imali prilike da vidimo kako izgleda.

 

Vanesa se i danas bavi muzikom dok je poslejdnjih godina nemamo prilike vidjeti u onoj mjeri kkao je to bilo nekada. Nedavno je doživjela veliki gubitak, kada je preminuo njen kolega i veliki prijatelj Džej Ramadanovski, za kog je bila jako vezana.

” On je čovjek koji je spajao nespojvio. Mnogo toga postoji što samo nas dvoje znamo, to će ostati tako. Druženje sa njim je uvijek bilo jako lijepo. Pazio se korone poslednjih dana, baš se pazio, svi znaju da je imao problema sa srcem… Otišao je jer je njegovo srce prestalo da kuca baš onda kad je želio, u nedelju” – rekla je u decembru mjesecu, malo posle smrti folkera.