DESERT SA PUDINGOM I JAGODAMA – desert u čaši gotov za tren !

Desert sa pudingom je pravo osvježavajući desert koji će va lijepo razgaliti . Kada mu dodate džem od jagoda onda dobija tako moćnu aromu koja se stapa sa laganom kremom .

Sastojci su:

100 gr cous cousa
200 ml vode
1 prašak za puding sa okusom vanilije
600 ml mlijeka
4 kašike šećera
2 kašike vanilin šećera bourbon
džem od jagoda ili malina

 

Priprema

Cous cous prelijte sa provrelom vodom, izmiješajte i ostavite sa strane da smekša i upije svu tečnost .
Dok budete čekali da cous cous omekša skuhajte puding od vanlije sa dodatkom šećera i vanilin šećera bourbon.

Tako kuhani puding izmiješajte sa cous cousom. U manje zdjelice ili široke čaše naizmjenično stavljajte puding sa cous cousom pa onda džem  od jagoda, malina ili neki drugi crveni koji volite.

Desert prvo dobro ohladite na sobnoj temperaturi, a onda ostavite u frižider  Vrh deserta možete  ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, komadima jagoda ili mljevenim keksom .