DESERT KOJI SE NE PEČE – OSVJEŽAVAJUĆ I SOČAN KOLAČ LEDENE JABUKE

Osvježavajuć i mirisan kolač kod kojeg se kora ne peče. Jednostavan je toliko da ga i najveći početnici u kuhinji mogu napraviti.

Potrebno:

  • kilogram jabuka
  • 2 kesice vanil pudinga
  • 40 dkg petit beurre keksa
  • 0.5 žličice cimeta
  • 600 ml vode
  • 20 dkg šećera
  • 2.5 dl slatkog vrhnja
  • naribana čokolada

Postupak:

Jabuke operite, ogulite i naribajte pa prokuhajte u vodi sa šećerom. Ne cijedite njihov sok. Kuhajte oko 10 min.

Razmutite oba pudinga sa 12 žličica hladne vode i kad omekšaju jabuke onda im dodajte razmućen puding i malo cimeta pa nastavite kuhati dok ne zgusne smjesa, oko 10 minuta.

Poredajte red keksa u posudu za pečenje a zatim red jabuka i onda ponavljajte redoslijed dok ne potrošite materijal. Zadnji red treba biti od keksa.

Ohladite i premažite šlagom od umućenog vrhnja – a najbolje je to učiniti sutradan. Pospite naribanom čokoladom ili kakaom.