DESERT KOJI SE NE PEČE – OSVJEŽAVAJUĆ I SOČAN KOLAČ LEDENE JABUKE
Osvježavajuć i mirisan kolač kod kojeg se kora ne peče. Jednostavan je toliko da ga i najveći početnici u kuhinji mogu napraviti.
Potrebno:
- kilogram jabuka
- 2 kesice vanil pudinga
- 40 dkg petit beurre keksa
- 0.5 žličice cimeta
- 600 ml vode
- 20 dkg šećera
- 2.5 dl slatkog vrhnja
- naribana čokolada
Postupak:
Jabuke operite, ogulite i naribajte pa prokuhajte u vodi sa šećerom. Ne cijedite njihov sok. Kuhajte oko 10 min.
Razmutite oba pudinga sa 12 žličica hladne vode i kad omekšaju jabuke onda im dodajte razmućen puding i malo cimeta pa nastavite kuhati dok ne zgusne smjesa, oko 10 minuta.
Poredajte red keksa u posudu za pečenje a zatim red jabuka i onda ponavljajte redoslijed dok ne potrošite materijal. Zadnji red treba biti od keksa.
Ohladite i premažite šlagom od umućenog vrhnja – a najbolje je to učiniti sutradan. Pospite naribanom čokoladom ili kakaom.