DEFINITIVNO NAJBOLJI CHEESECAKE – recept kod kojeg ne možete pogriješiti!

Uz ovaj recept ćete postati pravi stručnjak kada je cheescake u pitanju !
ZA PODLOGU
125 gr margarina
250 gr keksa s maslacem
3 kašike šećera
KREMA OD SIRA
6 kašika šećera
2 vanilin šećera

750 gr svježeg sira
4 jaja
sok od pola limuna
malo korice limuna

KREMA OD VRHNJA
400 ml kiselog vrhnja (20% masti)
2 vanilin šećera
3 kašike šećera

PRIPREMA
Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni margarin i sve pomiješajte i uspite  u kalup promjera 26 cm. Stavite  da se peče pećnicu na 200 stepeni  na 5 min.
Dok je podloga još u pećnici, pripremite kremu od sira. Odvojite žumanca od bjelanaca i umutite čvrsti snijeg od bjelanaca.
Polako im dodajte šećer, vanilin šećer i na kraju žumanca.
Nakon toga, nemojte dugo miksati, samo kratko izmiješajte pa dodajte sir i  limunov sok i još nakratko promiješajte.
Nakon 5 minuta izvadite podlogu iz rerne a temepraturu smanjite na 170 C . Kremu od sira izlijte na podlogu i stavite u pećnicu na još 20 min.
Pomiješajte šećer i vrhnje . Nakon što se torta ispeče (oko 20 minuta) , izvadite je i premažite kremom od vrhnja.
Tortu vratite u ugašenu pećnicu da odstoji 5 minuta. Ohladite je  prije posluživanja.