Definitivno najbolja verzija gulaša

Gulaš je izuzetno ukusan i kvalitetan obrok, a ako ga uz to spremite na ovaj način, pa zaista će bit neodoljiv.

Sastojci:

-600 gr junećeg buta
-3 čehna bijelog luka
-2 glavice luka
-biber
-1 kašika vegete
-sol
-pola kašikice mljevene crvene paprike (po želji)
-5 dl pasiranog paradajza
-lovorov list
-1.5 l vode
-peršun
-1 kašika krušnih mrvica

Priprema:

Luk i bijeli luk narezati na sitno ili možete staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa popržiti ih na malo ulja. Dok se prži luk ako je potrebno podlijevati sa vodom da ne zagori.

Kad luk bude gotov, dodati meso, sol, biber pa pržiti dok ne dobije lijepu boju, potom dodati vegete, peršuna i lovorov list. Nekoliko minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.

Kuhati još oko 40 minuta do sat vremena pa na kraju dodati veliku kašiku krušnih mrvica i kuhati još 10-15-tak minuta.