Danas vam donosimo jednu tragičnu vijest koja je mnoge građane zaprepastila. Naime, po nalogu tužilaštvu uhapšena je bijbisterska incihala S.C- koja je osumnjičena da je bebi dala lijek za smirenje i to u većoj količini.

 

Nakon analiza utvrđeno je da beba od četiri mjeseca nije u životnoj opasnosti. Ova žena se tereti za krivično djelo zapuštavanje maloljetnog zlostavljenog lica. Sinoć je utvrđeno da je beba pod lijekovima koji su namijenji za smirenje. Slučaj je prijavio policiji doktor dječije klinike koja se nalazi u Tiršovoj, jer je beba primljena na odjeljenje neurologije i gdje je pronađena veća koncetracija lijekova za smirenje. Nakon što su uradili analize utvrđeno je da su u pitanju bensedini.

 

Osumnjičena je prema nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određen pritvor od 48 sati. Nakon što bude saslušana od strane policijskih službenika, i zavisti koliko se bude branila, moraju se ispitati svjedoci i priložiti dokazi i analize ljekara, da bi tužilaštvo moglo da donese konačnu odluku.