Kad spremam zimnicu obavezno pripremim i crvene paprike, predhodno pečene i oguljene u zamrzivac. Odlične su sa sirom, pohovane ili punjene krompirom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
crvenih paprike oko 12 komada
2 kg krompira
100 ml ulja
so, biber, crevena paprika
kocka za supu
4 glavice crvenog luka
3 paradajza

Paprike oscistie ako koristite svježe i ostavite da se osuse, ako su vam iz hladnjaka onda ih otopite na sobnoj temperaturi.
Luk malo izdinstajte na ulju, pa dodajte jednu čašu vode i krompir koji ste predhodno krupnije narendali.Sve dinstaje još oko 10 min. Zan vrijeme dinstanja dodajte jos jednu casu vode, dodajte c. papriku, poslite, poobiberite i dodajte kocku za supu najbolje povrtnu. Sklonite sa peći pa punnite paprike i zatvarajte ih krugovima paradajza. Paprike poredajte u dublju šerpu i kuhajte oko 15-20 min, ako su svježe pa ih onda zapecite, ako su već pečene onda ih zapecite u rerni sa jednom čašom vide odprilike oko 20-30 minuta dok ne porumene.
Po želji moćete narendati i malo sira ili ih politi pavlakom.

Prijatno!