Do sada o Zdravku Čoliću znamo to da je bio veliki zavodnik žena te se na kraju oženio za Sanja koja je učiteljica u jednoj šlkoli u Beogradu. Oni danas imaju dvije kćerke , a ovih dana je izašao jedan zanimljiv detalj iz njegovog privatnog života.

 

Naime, 1997. godine on je šokirao javnost sa priznanjem kada je rekao da ga je čuvena pjevačica Frida Lingstad, koja je bila članica grupe “ABBA”, koji su u to vrijeme žarili i palili svijetom. To je sve počelo kada je on predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji, sa pjesmom “Gori vatra”, a ona je bila prateći vokal sa Švedskim predstavnikom na Eurosongu.

 

Kako je rekao zbog tog sastanka je umalo zakasnio na nastup. ” Tu smo se jako brzo smuvali, a poslije je uslijedio poziv za vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio mnogo iskorišćenim, ispao je sam kao instatn supa. Mirišljave svijeće, kamin, brzo smo odradili šta smo trebali da odradimo, a nakon toga mi se više nikad nije javila”, rekao je popularni pjevač Čola.