ČOKONAT PITA – jednostavno a savršeno do sasvim drugačije poslastice!

POTREBNE NAMIRNICE :
TIJESTO:
300 gr oštrog brašna (+kašikica praška za pecivo)
3 kašike šećera
150 gr margarina
1 jaje
NADJEV:
500 ml mlijeka
80 g čokolade
2 vrećice pudinga  čokolada
70 gr margarina
I JOŠ:
80 gr sitno nasjeckanih lješnjaka ili oraha

Priprema :
1.
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Zatim ga  podijelitr na 2 dijela. Svaki dio zamotajte u prozirni najlon.
Jedan ostavite u hladnjak,a drugi dio u zamrzivač na 1 sat.
2.
Dok se pripremljeno tijesto hladi uraditi slijedeće:
Skuhajte nadjev: od 500 ml mlijeka odvojiti par kašika i razmutiti puding i šećer.
Ostalo mlijeko stavite na vatru,dodajte mu čokoladu i kuhajte (povremeno miješajte da se čokolada rastopi) .
U prokuhalo mlijeko ukuhajte masu šećera i  pudinga .Kuhajte  2-3 minuta dok smjesa ne  postane gusta.
U  vruću masu dodajte margarin nasječen na kockice, izmiješajte da se rastopi.
Ohladite masu  uz povremeno miješanje da se ne bi stvorila  kožica.
3.
Lješnjake ispržite  na tavi,ogulite im  kožicu(trljajući među dlanovima). Lješnjake stavite u vrećicu ili  i usitnite čekićem  za meso.
Ako koristite orahe ,postupite na isti  način .
4.
Razvaljajte dio tijesta koji je bio u hladnjaku .Prenesite  ga u lim koji ste prethodno namastili i pobrašnili.
Stavite  u već ugrijanu pećnicu na 10 minuta.
Izvadite do pola pečenu koru,i onda stavite nadjev ( ravnomjerno ga razmažite).
5.
Preko nadjeva pospite lješnjake (orahe).
Izvadite zatim  drugi dio tijesta iz zamrzivača i naribajte preko nadjeva.
Pecite ga  oko 40 min/180.
Pečeni kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.