ČOKOLADNI KUS KUS – ukusno kremasto zadovoljstvo sa malinama !

Ovo je veoma kremast, ukusan i osvježavajući napitak koji vas neće ostaviti ravnodušnim, a pirprema se kao čokoladni kus kus.

Namirnice su :
50 gr kus kusa
2 dcl slatke pavlake
100 gr čokolade za kuhanje
150 gr malina
60 gr šećera
1 kom kiselog mlijeka
60 gr šećera u prahu

Postupak pripreme :

Čokoladni kus kus ćete pripremiti na slijedeći način: prvo odmjerite kus kus i pripremite ga po uputstvu sa kjesice.

Dok kus kus nabubri naribajte  čokoladu, te stavite na laganu vatru slatku pavlaku  da se grije dok ne prokuha . Naribanu  čokoladu prelijte sa vrelom slatkom pavlakom i dobro izmešajte da se čokolada rastopi a smjesa izjednači. U čokoladnu smjesu dodajte gotov kus kus. Naspite čokoladni kus kus u četiri čaše (srednje veličie)  da to  bude osnova poslastice.

Karamel od malina pripremite na ovaj način: stavite šećer da se istopi na laganoj vatri te mu  dodajte maline i par minuta miješajte dok se maline ne raspadnu i stvori se  lijep šećerni sirup. Prelite karamel preko čokoladnog kus kus u čaši i ostavite u frižider da se malo ohladi dok napravite treći dio.

Treći dio čokoladnog kus kusa  je kiselo mleko. Kiselo mlijeko dobro umutite žicom sa šećerom u prahu i prelijte bijeli krem preko malina. Čokoladni kus kus možete ukrasiti svežim malinama i dobro ga ohladite prije služenja.