Jednostavno se priprema, a kolač je božanstvenog ukusa. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 jaje
150 gr brašna
2 kaš. kakaoa
80 gr čokol. za kuhanje
70 gr šećera u prahu
80 gr maslaca
Za fil od kokosa:
225 gr kokosa
395 ml mlijeka
dva jajeta
Čokoladni preljev:
oko 100 gr maslaca
oko 300 gr čokol. za kuhanje

Čokoladu izlomite istopite na pari.A u posebnoj posudi umutite zajedno maslac i šećer.
Dobijenu kremastu masu dodajte čokoladu i jaje, zatim miješajte dok se ne ujednači.I na samom kraju umjesite brašno i kakao.

U pleh dimenzija 16 x 25 cm (obložen papirom za pečenje) izlite i rasporedite smjesu i pecite 15 minuta na 180 step.

Napravite u međuvremenu fil od kokosa. Kokos, mlijeko i jaje stavite u jednu posudu i izmiješajte. Premažite smjesu preko ispečene pa vratite u rernu i pecite još 25 minuta.

Kad je kora pečene ohladite je da možete premazati čokoladnim prelivom

Za čokoladni preljev istopite maslac, zatim dodajte čokoladu i na laganoj temp. miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Cijeli kolač premažite sa pripreljenim preljevom i ostavite u frižider 20-ak minuta da se stisne.