Veoma ukusan kolač bogat čokoladom. Često ga pravim jer ga moji ukućano obožavaju. Za višnje koristim one smrznute kad nije sezona, a ukus je isti. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koru:
3 kom jaja
15 kaš. ulja
15 kaš. brašna
15 kaš. šećera
15 kaš. mlijeka
4 kaš kakaa
1 kesica p.za pecivo

Srednji fil:
500 ml vode
150 grama šećera
2 kesice pudinga od čokolade
10 gr čokolade za kuhanje ili neke mliječne ja kombinujem kako kad
200-300 gr višanja po želji možete i više staviti naj bolje do nekih 500 gr ne preko

Glazura:
100 gr čokolade
250 ml slatke pavlake
Ako vam se neda pravi glazura jednostavno koristite kremu od čokolade dovljna je jedna kesica i napravite je prea upustvu sa vrećice.

Prvo pravite fil tako što u posudu staviti 400 ml vode i 150 gr šećera da se skuva. a posedno umutite 100 ml vode i dva pudinga od čokolade pa dodajte i u vodu i mješajte dok se ne zgusne kao inace kada pravite puding.
Za kore prvp umutite tri žumanca sa 15 kaš. šećera, 15 kaš. ulja, 15 kaš.mlijeka, 15 kaš.brašna, 4 kaš. kakaoa ,1 prašak za p. i posebno umućena 3 belanceta.
Pleh veličine cca 20×35 cm premažite uljem i pospite brašnom. 1/2 testa zlite u pleh i pecite ga oko 10-ak minuta samo da se samo malo zapeče, pa onda izvadite i po zapečenoj kori rasporedite očišćene višanje, a preko višanja naribajte 100 gr čokolade, a preko čokolade rasporedite srednje ohlađen fil od pudinga. i na kraju na pudinga stavite drugu polovinu smjese za tijesto sve pecite na 170 stepeni od prilike 15-20 min.
Preliv ili kremu od čokolade stavite na ohlađen kolač.

Na laganoj vatri kuvate da se sjedini (a ne smije da provre) 250 ml slatke pavlake i 100 grama čokolade. Kad se preliv dobro ohladi stavite na kolač, pa isecite u kocke ili po želji pa služite uz šolju kafe.
Prijatno!