Jako ukusna i fina čokoladna torta. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Kora:
5 kom bjelanca
10 kaš.šećera
1 kaš. alkoh.sirćeta
3 kaš. prezle
3 kaš. mljevenih oraha
ispeći ovakve 3 kore

Fil I :
10 kom žumanca
12 kaš.šećera
8 kaš.oštrog brašna
1/2 litra mlijeka
2 margarina za oba fila

Fil II:
300 grama mljevenih oraha
malo vrelog mlijeka
100 grama čokolada za kuvanje

Fil III:
300 grama šlaga u prahu
3,5 dl kisele vode
2 učvršćivača za šlag

Kore: Umutiti bjelanca i šećer dobro,pa pri kraju mućenja dodajte kaš. sirćeta i još kratko mutite, zatim dodajte prezle i orahe i onda ih blago izmješati i istresti u namašćeni i brašnom posuti pleh. Pecite na oko 200 C. Ispeći tri kore.
I Fil: Umutite žumanca sa četiri kaš. šećera, dodajte brašno, izmešajte i postepeno dodajite oko 2 dl mlijeka i sve to zakuhajte u šerpi u koju stavite oko 3 dl mleka i 8 kaš. šećera.
II Fil: Mljevene orahe popariti sa malo vrelog mlijeka i dodajte otopljenu čokoladu.
III Fil: Šlag u prahu dobro umutite dodavajući postepeno kiselu vodu i učvršćivač za šlag. Kad se ohladi I i II fil, sjedinite ih i postepeno im dodajite margarin i pjenasto ih umutite.
Resati: Kora, fil,šlag i ponavljati postupak.