Fenomenalna, ukusna i odlična za sve prilike. Torta koja će vas oduševiti. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
4 kom bjelanca
100 grama šećera
30 ml vode
60 grama oraha
50 grama brašna
10 grrama p. za pecivo
Preliv za koru:
100 grama čokolade
30 ml mlijeka
Fil:
4 koma žumanca
1 l mlijeka
120 gr pudinga od van.
10 kaš. šećera
250 grama maslaca ili margarina
150 grama šeć. u prahu
200 grama čokolade
200 grama plazma keksa

Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 step. U,utite bjelanca sa šeć, pa dodajti 30 ml vode. Zatim brašno sa preskom za pecivo, orahe i sve izmješati pa istresti na pleh i peći oko 15 tak minuta.
Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.

Za fil: Puding, šećer i žumancad pomešajte, a mlijelo 200 ml stavite da provrije, pa mu dodjte puding i mješajte dok se zgusne.
U pola smjese pudinga odma dodajte čokoladu da se istopi. Pa ostavite oba dijela da se dobro ohlade. Margarin sa šećerom u prahu umutite pa podjelite na dva dijela pa dojdate puding i pudingu sa čokoladom i umutite.
U kremu gdje je sam puding sa margarinom dodajte i plazma keks, pa umjesite.

Oko 100 grama čokolade sa tri kašike mlijeka otpite pa premažite koru. Kad se malo stegne na koru redajte kremu sa plazmom, pa čokoladni krem.
Tortu ukrasite po želji i ohladite prije služenja!

Prijatno!