ČOKOALDNA TORTA SA MALINAMA- pravo kremasto zadovoljstvo sa II fila!
Ova torta je posebna jer pored malina koje djeluju tako osvježavajuće u sebi sadrži dva kremasta fila koja se sastoje od kreme i pudinga. Uživajte u ovom kremastom zadovoljstvu !
Sastojci za kore :
2 jaja
300 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
100 gr kakaa
200 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
125 gr istopljena margarina
2 dcl jogurta
2 dcl vruće nes kafe
Fil I:
500 gr malina
200 gr šećera
1 puding od maline
2 dcl vode
Fil II:
200 gr šlag kreme u prahu
200 gr čokolade
2 dcl kisele pavlake
2 dcl vode
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 1 kesicom vanilin šećera i 300 gr šećera . Dodajte 125 gr istopljenog margarina, 100 gr kakaa, 2 dcl jogurta, 200 gr brašna i 1 prašak za pecivo. Sve dobro umutite i dodajte 2 dcl vruće nes kafe. Masu izliti u pleh promjera 26 cm, koji steprethodno obložili papirom. Koru pecite na 180 stepeni. Kad se kora ispeče i dobro ohladi,izrežite je vodoravno na 3 dijela.
Fil I:
U posudu stavite 500 gr malina, 1 dcl vode i 200 gr šećera . Sve skupa prokuhajte da se šećer istopi pa dodajte 1 puding od maline umućen sa 1 dcl vode. Kuhajte dok se ne zgusne. Topao puding nanesite ravnomjerno na sve tri kore i ostaviti da se hladne.
Fil II:
Umutite 200 gr šlaga sa 2 dcl vode, dodajte 2 dcl kisele pavlake i 200 gr istopljene čokolade . Sve dobro umutite i filujte tortu. Kora , sloj od malina, fil II, Kora, fil II i tako dok ne potrošite namirnice. Tortu ostavite u frižderu 2 do 3 sata da se dobro stegne, a zatim je isjecite na komade i poslužite.