Vjerujemo da svi vi koji ste bilo koji žanr filma ili serije odgledali , po nekoliko puta odnosno vjerujemo da nema osobe koja nije barem pet minuta odgledala seriju Ćikina Dinastija. Ova serija je snimljena iz sedam dijelova a sve duhovite scene su izmeđuprijatelja Žike i Jeleninih roditelja i dan danas su najviše gledani na Youtjubu.

 

Glumac Dragan Bojanić je definitivno glumac koji je na svojim leđima nosio cijeli serijal , a njegova prerana smrt sve je ražalostila , kako porodicu tako i prijatelje i kolege. On je bio oženjen sa Ljiljanom Kontioć od 1966 godine , a kako je ona rekla to je bila ljubav na prvi pogled.

 

Ona je se inače proslavila u seriji Đekna još uvijek nije umrla a kaće ne znamo. Gidra je na TV platnima bio pravi švaler i veseljak, a za porodicu je bio više nego vezan. Ona je sa druge strane, ipak imala drugo viđenje njihovoga braka, i bila je jako vezana za svoju porodicu: ”Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svjesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi”, priznala je ona.