CHEESCAKE SA ČOKOALDOM I JAGODOM – nema bolje kombinacije koja će vam pružiti ovakakv okus!

 

Jednostavan i ukusan cheesecake sa čokoladom i jagodom koji morate što prije probati!

 

Namirnice koje su vam potrebne:

kora:
150 gr plazma keksa
150 gr margarina
1 kašika kakaoa
2 kašike mljeka
fil:
250 gr ”maskarpone” sira
2 kašike šećera u prahu
10 gr čokolade za kuhanje
2 kašike nutele
150 ml slatke pavlake
250 gr jagoda

 

Priprema

Cheesecake od čokolade i jagoda se priprema lako. Prvo oblikujte koru : mljeveni plazma keks pomješajte sa jednom kašikom kakaoa i omekšanim margarinom, a zatim rukom umjesite koru da bude teksture mokrog peska,  potrebno je  dodati i malo mlijeka. Smjesu za koru ispite na dno male tepsije recimo obima 20cm i ostavite  da se ohladi i malo stvrdne u frižideru dok vi pripremate fil.

Za pripremu fila za cheesecake prvo rastopite čokoladu na pari  da se blago ohladi dok pripremate ostale namirnice. Maskarpone sir umutite sa šećerom u prahu i dodajte mu istopljenu čokoladu i dvije  kašike nutele pa dobro umutite fil. U čokoladni fil dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili u čvrst šlag i opet sve nakratko umutite da se fil izjednači. U gotov čokoladni fil dodajte iseckane jagode  i nafilujte tortu. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se  ohladi i uživajte.