Lider LDP čedomir Jovanović je prije godinu dana priznao da je teniskim reketom udario vlasnika klinike. Tačnije udario ga je dva puta: “Svoju porodicu ću štititi dok dišem. Jeste tačno, tresnuo sam ga dvaput reketom, bez tjelesnih povreda. Pobjegao je niz ulicu, nisam mogao da ga stignem onako dok sam se gušio, jer su me sa Infektivne klinike otpustili sa neizliječenom upalom pluća, rekavši mi da je bolje da budem kod kuće nego da pokupim neku bakterijsku infekciju u bolnici”, rekao je Čedomir.

 

Kasnije je dodao da je zbog upale pluća koju je imao u januaru ponovo završio u bolnici. Imao je obostranu upalu pluća pa mu je razorena dijafragma i cijeli stomak, čak je imaoupalu torakalne kičme, a prva dijagnoza koju je dobio bila je malina bolest. Jovanović je rekao kako je on sa tim svim dijagnozama vidio svoju ženu koja je bila sva u suzama i to je bio kraj priče za njega.

 

Također je proznao da je on bio taj koji je pozvao policiju i dao izjavu kada je udario vlasnika klinike pa dodao kako poslije toga više nije dobio niti jedan poziv:

“Nijednom posle toga nisam dobio poziv na neki normalan način i bio u prilici da odem i kažem šta imam. Rekli ste da sam prebio doktora klinike, pa ništa od toga nije tačno. Pojaviti ću se 24. juna, naravno, ja to želim da uradim” – ispričao je Čedomir.