Jako fino i malo drugačije jelo koje morate probali. Za ovaj recept potrebni su vam sljdedeći sastojci:
Tijesto:
2 šolje brašna
50 grama otopljenog maslaca
1 šolja tople vode
1 kaš. soli
ulje

Nadjev 1
150 grama mljevenog mesa
1 glavica luka
pola kašikice soli
150 ml ulja
2 kašikice crvene paprike
pola kašikice bibera

Nadjev 2
jedna trećina šolje fete sira
2 kašikice peršuna

Za premaz:
30 grama maslaca
200 ml vode
1 kaš. soli

Završni premaz:
300 ml jogurta
50 grama maslaca
1 kaš. mljevene paprike

Tijesto umjesite sa naveedenim sastojcima i dobro izradite. Premažite uljem i putite da odstoji jedan sat, nakon toga podjlite ga na dva dijela i razvucite skroz tanko. Ovo možete raditi i sa gotovim korama.

Zatim pripremite prvi nadjev – tako što luk isjeckate i propžite na ulju i zatim dodajte mljeveno meso, začinite i malo prodinstajte da ispari tekućina i malo meso zepecite. Malo ohladite prije filovanja.

Zatim pripremite drugi nadjev – fetas it izmrvite i pomješajte sa peršunom.

Pola tijest razvaljate u kocku ili kvadrat kako vam je laske sam da je skroz tanko kao i za standarnu pitu. Pa na jedan dio poredajte nadjev od mesa i malo pouljite pa urolajte do kraja. Urolanu pitu isjecite u komade dužine oko 3 cm i redajte u nauljenu tepsiju.

Isto tako uradite i sa drugom korom i najdevom, pa poredjate u istu tepsiju sve. Okrenite ih okompito tako da fil bude prema gore ne unutra i malo spoljoštite. Pa onda pitu pecite na 180 stepeni oko pola sata kad je gotova i porumeni onda je prelite sa premazom da se natope (PREMAZ: Umjesite maslac, vodu i sol pa skuhajte).

Na ulju od mesa propržite na kratko crvenu papriku sa maslace. Pa pitu natopljenu premazom prelite jogurtom i preko za crveneom paprikom i služite toplo.