Na prirodan i jednostavan način riješite se glavobolje, oteklih nogu i viskog pritiska. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
morska sol
voda
i višeslojna gaza ili tanja pamučna krpa.

250 ml vode zagite na temp do 70 stepeni i razmutite dvije pune kaš. morske soli. Na ovaj način dobit ćete salinitet od 8%. Gazu namočite i ocjedite, pa stavite preko čela, iznad ušiju i na zadnji dio vrata tj. omotojate oko glave. Preko toga možete stavit zavoj da vam stoji ili neku maramu. Zatim lezite i putite da djeluje, oblog čuvati oko 20 min. Nakon toga predio na kome vam je bila obloga obrišite sa vodom uz pomoć krpe ili peškira.

Kod povišenog pritiska oblog od soli na koži stavra kontra efekat, odnosno so timulise izlučivanje tečnosti iz organizma i na raj način djelujući kao direktni diuretik. Iz tog razloga bol i pritisak brzo nesatati jer će tijelo na datim dijelovoma riješiti viška tečnosti.

Isti princip djelovanja je i kod oteklih nogu!
Za otekle noge potrebno je da u 5 litara vode razmutite 500 grama mrske soli i pokvasite peškir is tavize na lumbalni dio leđa oko 20 min., i pokrite dekom da utoplite taj dio. Ubrzo ćete osjećati potrebu za mokrenjem jer na taj način se oslobađate viška tečnosti i otečenost nogu će se smanjiti.

Ovu proceduru kod konstanto oteklih nogu bi trebalo ponavljati svakih dan u tajanju od 10 dana, pred spavanje. Samo pazite da nakon toga dobro se utoplite.