Čorba koja će vas oduševiti ukusom , a što je najvažnije zdrava je.
Potrebno vam je:
300 g paškanata
1 manja glavica crnog luka
1 manja šargarepa
1 veći krompir
2 kašike brašna
1 kašika kurkume
suvi bosiljak
so i biber
30 g maslaca
1 l vode
2 kašike kisele pavlake
1 kašika sjeckanog svježeg peršuna

Priprema
Propržite luk, dodajte povrće sječeno na manje komade, kurkumu, so i biber. Kada se povrće uprži dodajte dodati brašno i propržite minut, dva. Nalijte vodom i ostavite da proključa. Smanjite vatru i kuhajte u polupoklopljenoj šerpi dok povrće ne omekša, izblendirajte štapnim mikserom i začinite po ukusu. U tavu istopite malo maslaca, dodajte suhi bosiljak, sjeckani peršun i dvije kašike pavlake. Čorbu začinite prelivom od maslaca i pavlake.
Related