Čorba koja će vas oduševiti ukusom , a što je najvažnije zdrava je.

Potrebno vam je:

300 g paškanata

1 manja glavica crnog luka

1 manja šargarepa

1 veći krompir

2 kašike brašna

1 kašika kurkume

suvi bosiljak

so i biber

30 g maslaca

1 l vode

2 kašike kisele pavlake

1 kašika sjeckanog svježeg peršuna

Priprema

Propržite luk, dodajte povrće sječeno na manje komade, kurkumu, so i biber. Kada se povrće uprži dodajte dodati brašno i propržite minut, dva. Nalijte vodom i ostavite da proključa. Smanjite vatru i kuhajte u polupoklopljenoj šerpi dok povrće ne omekša, izblendirajte štapnim mikserom i začinite po ukusu. U tavu istopite malo maslaca, dodajte suhi bosiljak, sjeckani peršun i dvije kašike pavlake. Čorbu začinite prelivom od maslaca i pavlake.