Ova peciva su vrlo jednostavna za pripremu, a jako su ukusna.
Sastojci
  • ½ kg brašna
  • ½ germe
  • 1 jaje
  • 2½ dcl toplog mlijeka
  • 0,80 dcl ulja
  • so
Priprema
Brašno staviti u dublju zdjelu , pa napraviti rupu u sredini i staviti germu zatim dodati malo šečera i soli i presuti sa malo mlijeka. I ostaviti da se tijesto zapjeni. Kad se germa digne dodati so, jaje, mlijeko  i ulje i sve dobro umutiti mikserom. Dobije se lijepa smjesa, koja se ne lijjepi za prste ili podlogu. Odma se radi, ne ceka se da tijesto naraste. Zatim istresti na radnu površinu , doraditi rukama napraviti valjak i podjeliti na male loptice, zavisi koliko velika peciva želite. Formirana peciva staviti u tepsiju premazati sa malo mlijeka i peći u zagrijanoj rerni oko 20 min na 200 stepeni.
Peciva odma idu u vrucu rernu, nema cekanja da nadolju. Znaci rerna se ukljuci, dok se formiraju.