Ova ukusna torta se brzo napravi, a brzo i pojede.

Jako je ukusna i lijepa u što ćete se i sami uvjeriti već nakon prvog zalogaja…

Sastojci:

četvrtasti keks 12-15 komada
mlijeko 8 dl
puding sa ukusom čokolade 1
puding sa ukusom lješnika 1
ćokolada za kuhanje 50 g
pečeni lješnik 30 g
margarin 250 g
šlag 1 kesica

Kako pripremiti:

U 4 dl hladnog mlijeka izmješajte puding od čokolade i kuhajte dok se ne zgusne. U još vruć dodajte čokoladu, pa kada se otopi sklonite puding sa vatre. U mlak puding dodajte margarin i sve zajedno umutite mikserom. U preostalo mlijeko skuhajte puding sa lješnikom, dodajte sitno samljeven lješnik, sklonite sa vatre, pa u mlak dodajte margarin.

Sve umutite mikserom. Posebno umutite šlag po uputstvu na kesici. Na odgovarajuću tacnu poređajte keks (predhodno ga kratko umočite u mlijeko), pa preko keksa nanesite taman krem, preko njega svijetli krem i odozgo premažite šlagom. Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne u frižideru, pa je poslužite.