Predivna slana torta sa povrćem!

Ova slana torta brzo i lako se priprema a sigurno će oduševiti vaše goste!

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
1 teglica šampinjona
2 krompira
4-5 kom kom mrkve
100 grama smrznutog graška
3 kom kuhani jaja
200 grama šunke
3 kom kiselih krastavca
200 ml majoneza
200 ml kisele pavlake
200 grama tvrdog sira
150 ml vrele vode
50 ml vode za zelatin
2 kaš. zelatina
peršuna

Kormpir i mrkvu isjecite na kockice, pa skuhajte u posoljenoj vodi zajedno sa graškom. Skuhajte i jaja.
Kuhano povrće ocjedite i ostavite da se hladi. Naribajte sir, a krastavčiće isjecite na kockice.
Natopite želatin sa dvije kaš. vode, a ostaka stavite da zakuha i skinite sa vatre pa u vuću vodu dodajte nabuberni želatin i izmješajte da se otopi.
Pavlaku, majonezu i kisele krastavce pomješajte zajedno i dodajte prohlađeni želatin.

Uzmite kalup ili dublju tepsiju obložite prozirom folijom, pa prvo na dno poredajte šampinjone, preko premažite sa pavlakom i žeatinom tek toliko da prekrijete gljive. Na to stavite povrće i na njega stavite pavlaku i stijskate da se popune praznine, na to stavite sloj od šunke, preko ponovo pavlaku i želatin i ponovo utisnite.

Na to poredajte krugove kuhani jaja i na nih stavite preostalu pavlaku, a preko naribajte sir i utisnite sve zajedno da se unutra popune praznine.Preko sira stavite prozirnu foliju, prtisnite još malo i ostavite da se hladi preko noći.
Sutradan preacite na poslužavnik i ukrasite po želji sa prešunom i služite!
Prijatno!