Ova vijest je šokirala sve stanovnike Gernike , prigradskog naselja Buenos Airesa a radi se o užasnom slučaju porodičnog nasilja i seksualnog zlostavljanja.

 

Naime, mladić koji ima 26 godina je brat 3 sestre koje je danima silovao a one imaju 12 , 10 i 5 godina a otac koji ima 60 godina je vezao kćerke , čuvao stražu a povremeno bi i on učestvovao. Nakon nekog vremena otac je uhapšen, dok je sin pobjegao, i dalje se traga za njim. Ovo je užasan slučaj, koji se događao od decembra prošle godine do aprila ove godine, a optužnica je podignuta u maju, kada su se djevojčice odvažile i ispričale polciiji šta sve trpe kod svoje kuće. Najstarija djevojčica je rekla da ih je otac držao za ruke i vezao sa konoocem i lancima, dok bi njihov brat vršio spolni odnos. Također, medicinski doktori su utvrdili sve priče koje pričaju, a najstarija od njih je u jednom momentu priznala da je razmišljala da izvrši samoubistvo.

 

Tužilac Huan KJruz Alkorta e postupio po nalogu i naredio zaplenu i pretres mobilnih telefona oca. “Dogodio se užasan zločin i za ovo nema nikakvog opravdanja, ni razumjevanja. Trudićemo se da pravda bude zadovoljena u što kraćem roku “, naveo je Kruz Alkorta.