BOSANSKI RAZLJEVAK – Jelo gotovo za 30 min., odličan doručak ili ručak! Moji ukućani ga mnogo vole!

Jednostavno i veoma ukusno jelo razljevak na bosanski način sa tikvicom.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

1 mala tikvica

500 ml jogurta ili kiselog mlijeka

3 kašike brašna

3 kašike kukuruznog brašna

2 kaš. ulja

2 kom jaja

1 pračak za pec.

so, biber po želji

 

Tikvicu isjecite na kockice ili naribajte, poslolite, zatim ostavite po strani.

Jaja umutite pa im dodajte jogurt, zatim brašno koje pomješate sa praškom za pecivo. Kad sve sjedinite dodajte ulje, tikvicu i po želji začinite. Sve izmješajte lagano.

Uključite rernu da se ugrije, zatim po uljite tepsiju i stavite je u rernu da se kratko ulje zagrije, pa na tako vreču tepsiju istresite pripremljenu smjesu.

Pecite razljevak na 200 stepeni oko 30 min.  Po želji možete ostaviti  duže ako želite hrskavije.