Jednostavno i ukusno jelo gotova za čas posla. Za ovaj recept potrebni su vam sljdeći sastojci:
100 do 200 grama mljevenog mesa za dvije osobe
200 grama makarona (oblika po želji)
jedno pakovanje svježih sampinjona
100 ml vrhnja za kuhanje
100 ml paradajz sosa (po želji i vise ako zelite vise sosa)
1 mala glavica luka
kašikica šećera
ulje
sol,
biber,
vegeta
crvena paprika,
origano ili bosiok
kopar i peršun

Šampinjone očistite i isjecite u listive, pa zatim sitno isjecite luk pa da izdinstajte zajedno sa mljevenim mesom u tavi, u međuvremenu stavite vodu za makarone da kuha. Meso začinite sa vegetom, sol, biberom, sa malo crvene paprike i sa korpom i prešnom. Pred kraj pečenja dodajte paradjz sos, malo šeć i jednu malu šoljicu vode kad prokuha gotovo je i na kraju dodajte malo bosioka ili origana. U međuvremenu skuhajte makraone ocjdite i pilite ih maslinovim ulje i pobiberite pa istresite sos od mljevenog mesa. Gljive izdinstajte na tavi, poslite, biberite i povegetite, pred kraj kad voda izadje iz nih prelite ih sa vrhnjem za kuhanje, nek vrhnje prokuljuca i sve spremno za serviranje.

Poslužite po želji sa zelenom salatom.