Starinski recept za preukusan kolač.

Potrebno vam je:

Kora:

500gr brašna,
220gr šećera,
3 kašike meda,
3 jaja,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica sode bikarbone

Fil:

1/2 l mlijeka,
2 kašike brašna,
2-3 kašike šećera,
1 vanilin šećer,
50gr margarina,
džem od kajsija,
1/2 šolje mljevenih oraha.

Priprema

Po pravili kore se prave dan ranije. Od sastojaka se napravi tijesto,pa se ostavi u frižideru sat vremena i podijeli se na 3 djela i peku se 3 kore na 200 stepeni na okrenutoj tepsiji. Umotaju se u papir i ostave do sutradan. Mlijeko, brašno, šećer i vanilin šećer se pomiješaju pa se stavi na vatru da provri uz stalno miješanje. Kad se zgusne skloni se sa vatrepa ostavi da se skroz ohladi. Ulupati margarin pa dodati ohladjenom filu. Na koru nanjeti dzem od kajsija, posuti orasima pa preko njih staviti dio krema. Ponoviti postupak do zadnje kore. Preklopiti zadnjom korom pa rastopiti malo margarina sa medom i premazati odozgo.