Smrt poznate glumice Darinke Rare Čalenić je mnoge rastužila , a onda je otkrivena i njena duboka povezanost sa poznatim pjevačem Đorđe Balaševićem.

 

Dara je preminula u 87. godini nakon što je izgubila bitku sa opakam bolešću i to samo par sedmica nakon što nas je napustio pjevač i kantautor Đorđe Balašević koji je preminuo 19. februara u 67. godini od poljedica upale pluća.Dara se aktivno bavila glumom od 1957. godine pa do 1988. godine, a za to vrijeme je snimila 24 dugometražna filma, 26 televizijskih filmova kao i 12 serija, a ostvarila je brojne uloge i u pozorištu.

 

Jednu od posljednjih uloga je odigrala početkom 80. ih godina prošlog vjeka. Radi se o predstavi Život Emili Dikson koji joj je dobio veliki broj priznanja. Sa srpske filmske scene se u potpunosti povukla krajem osamdesetih godina. Sve do 2015. godine je živjela u Bostonu i redovno je dolazila u Beograd. Kada je doživjela moždani udar bilo joj je zabranjeno da leti avionom, pa su se trajno nastanili u Beogradu.

Osim tog što su preminuli jedno za drugim , njihove sudbine su se u toku života preplitale. Dara i Balašević glumili su u seriji Pop Ćira i Pop Spira gdje je Dara glumila lik popadije Perse dok je Balašević glumio berberina Šandora.