Đurđica Barlović , prva pjevačica “Novih foslila” bila je jedna od najljepših dama bivše Jugoslavije ali je njenu karijeru prekinula prerana smrt 1992. godine. Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dječijem festivalu. Iako je upisala Srednju građevinsku školu , Đurđicu je jedino muzika zanimala. 1982 godine napustila je grupu kako bi se posvetila poridici.

 

” Đurđica je otišla od nas kada je željela da sredi porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, od bilo kakvog novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, sa druge strane, bila je vrhunska pevačica. Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikad joj nije pukao glas “ – ispričao je jednom nedavno preminuli vođa Novih Fosila Rajko Dujmić.

 

” Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest” – pričao je pokojni Dujmić.

Ona je preminula u 42. godini i to od posljedica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.