Neodoljivog ukusa , i odličan ručak za one koji poste.

Potrebno vam je:

  • 10 paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena bijelog luka
  • 200 g isprženog oslića
  • 1 kašika ajvara
  • 200 g pirinča
  • 1 veći krompir
  • 2 veća paradajza
  • tucana mljevena paprika

Priprema

Za ovaj ručak najprije trebate očistiti oslića, posoliti uvaljati u kukuruzno brašno a zatim i ispeči na ulju. U tom istom ulju ispržiti sitno sjeckan crni i bijeli luk i zatim skloniti sa vatre. Pirinač obariti. U luk dodati mljevenu pariku, biber, so, začin. Pa ubaciti pirinač i izmješati , pa dodati sitno sjeckan peršun. Paprike očistiti od sjemena i isjeći po dužini. Kašikom puniti filom i preko poslagati krugove od paradajza , a ostatak paradajza nasjeći pored paprika. Premazati paprike uljem i peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.