Baba Vanga je bila najpoznatija proročica u cijelom svijetu , pa ovoj bugarskoj proročici nije bilo teško da proćita i horoskopske znakove. Ona je također govorila kako imaju posebnu energiju ali se trudila da nema bliskijih kontakata sa njima.

 

Naime, prvi od tih znakova su Ribe – Ovaj znak prati nesreća, i sposoban je da priredi sebi budućnost. Svi ljudi koji pripadaju ovom znaku imaju neke beobične sposobnosti kao što je: znaju da se zaustave na korak prije neke velike nevolje, dobro izlaze na kraj sa izdajom, kao da poznaju kako da spriječe da im se nešto loše desi. Baba Vanga je ovaj znak izbjegavala zbog njihove moćne energije.

 

Drugi znak sa kojim se Vanga trudila da nema posla su Škorpije- njoj je bilo jako teško da čita misli ovog znaka i da može da im prorekne sudbinu. Izgleda da postoji neka sila koja nije dozvoljavala drudima da im uđu u glave. Također, ona je ovaj znak povezala sa osobama da im može da potpuno hipnotiše, a neprimjetno ih navede da zavole, vjeruju bezuslovno, spremni su da je slijede čak i ako nemaju realnih razloga za toliko povjerenje.

Treći znak je Lav. Ona je njih izbjegavala iz istih razloga kao i škorpije i ribe. Ove znakove je nevjerovatno teško pročitati, a za razliku od druga dva znaka energiju Lava je nemoguće kontrolisati, a oni donose haos i vrline lako pretvarju u mane. Oni su snažni asertivi, ali se njima jako brzo plan izjalovi, i spremni su da sve unište do temelja.