Bugarska proročica Baba Vanga ima jako puno zanimljivih predviđanja za budućnost, a govorila je i o prijetnjama koje prijete čovječanstvu. Vanga je porijeklom iz Bugarske a njena predviđanja su se i ostvarila. Nju nazivaju i ženski nostradamus a prije ngo što je umrla otkrila je neka predviđanja sve do 5079. godine.

 

U nastavku donosimo neka njena proročanstva: Predviđalo se kako će zemljina orbita da se izmjeni do 2023. godine a pet godina poslije astronauti će moći da putuju na Vener, a 2043. godine će se desiti do da će muslimani vladati Evropom.

 

Godina 2046. čovječanstvo će postići to da će prosječan životni vijek iznositi više od 100 godina, samo zato što će se organi moći lakoćom mijenjati. Baba Vanga je prorekla da će se moći i pod vodom živjeti 2130. godine zahvaljujući vanzemaljcima, a 2164. godine je predvidjela da će neka životinje imati ljudske osobine. Prema nekim njenim predviđanjima, Mars će postati nuklearnom silom od 2183. godine od planete zemlje će zahtjevati nezavisnost, nepoznati svemirski brod 2256. godine će na zemlju doneti neko misteriozno oboljenje. na je rekla kako će 3797. godine život na Zemlji nestati, a preselit će se ljudi na novu zvijezdu, 4674. godine ćemo doživjeti vrhunac s populacijom od čak 340 milijardi ljudi, a tada će započeti i reprodukcija sa vanzemaljcima.