Postoje znaci u horoskopu čiji karakteri su takvi da se uopšte ne trude oko drugih ljudi. Okrenuti su samo sebi . Međutim svi zaslužujemo veze koje nas ispunjavaju. Ovo su horoskopski znaci koji se skoro nikad ne trude u vezama ili braku.

 

Bik

Ako ga pozovete na događaj poput predstave, koncerta ili plesa, on će ići, ali će sve vrijeme kukati zbog toga. Poslije će se ponašati kao da je on vam učinio uslugu i koristi to da vas natjera da radite stvari koje on želi. Često svojim ponašanjem dovodi partnerku do toga da se zapita da li bi se bolje provela u društvu prijatelja ili čak sama.

 

Lav

Nikad prvi neće reći „volim te“ i nikada neće započeti bilo kakav ljubavni razgovor ili pokazati naklonost. Ne želi da izgleda kao “loš momak” a će odgovoriti kad mu kažete da ga volite, ali njegova ljubav nije nešto što zapravo duboko osjeća. Ako nikada ne spomenete riječ „ljubav“, neće je spomenuti ni on. Čini se da je propustio lekciju o davanju i uzimanju kad je intimnost u pitanju i uopšte ne uzima u obzir vaše potrebe.