Aca Lukas je veliku buru u janosti izazvao sa autobiografskom knjigom ” Ovo sam ja – Aca Lukas”. U ovoj knjizi je otkrio sve o svađama sa Sonjom, aferi sa Ksenijom te danima provedenim u zatvoru.

 

Ono što je zanimljivo je to da je pomenuo i Željka Ražnatovića Arkana , ubijenom mužu pjevačice Cece Ražantović opisao je njihov odnos te ponude koje je dobija od njeg kao što je da ubije čovjeka. “Bila je neka žurka kod Arkana i dogovorili smo se da ja dođem.U međuvremenu me je pozvao jedan poznati gradski tip i tražio da te večeri pevam kod njega. Rekao sam ‘Ne mogu, dogovorio sam se sa Željkom’ – ‘Ne dolazi u obzir, boli me dupe za Željka’, odgovorio mi je. Naravno, pjevao sam kod Ražnatovićevih, a poslije nekoliko dana u moju kuću je upao jedan klipan sa uperenim pištoljem i prijetio mojoj ženi i djtetu. Poslao ga je sujetni gospodin koji se i tako, preko mojih leđa, nadmetao sa Arkanom”, ovako je napisao Lukas u svojoj knjizi, i dodao da se požali Željku Ražnatoviuć koji mu je ponudio rješenje problema. “Pitao me je da li imam pištolj. Odgovorio sam da nemam. ‘Sad ću ti poslati pištolj. Pa kad ti onaj kreten dođe sledeći put, uvedi ga u stan i pucaj mu u glavu. Onda zovi mene da sredim to’, rekao mi je. Zahvalio sam se na savjetu koji nisam prihvatio”, napisao Aca.

 

Također je pisao kako ga je Arkan pokušavao da skine sa droge. Njega je jedne večeri Arkan pozvao telefonom ‘Komandant ovde, dođi hitno’, a njemu su se noge odsjekle kako je rekao, i nikada nije razgovarao sa njim. Odmah je pitao šta je toliko “zasrao”, pa da ga tako hitno zove. Zatim ga je odveo u hotel Jugoslavija, i rekao da mu je nos otekao od šmrkanja, i upitao zašto se toliko drogira. Tada je Lukas obećao Arkanu da će se manje da drogira, ali nije želio da otkuca svoje dilere.