U nekim evropskim država korona virus je opet uzela maha, a kada pomislimo da je sve stalo, izgleda da smo se malo prevarili. Najviše na udaru je Njemačka u posljednih par dana u ovoj novoj 2021 godini, ima veliki broj zaraženih, što se može reći da je kod njih počeo novi talas zaraze.

Sve je počelo od novog soja korona virusa, koji je počeo da širi u Velikoj Britaniji i koji je pokosio najveće ostrvo. Sve je ovo krenulo još u novembru iz Irske koja je nakon strogih mjera otvorila kafiće i restorane, pa je odmah došlo do velikog širenja zaraze i došlo je do velikog broja zaraženih u ovoj zemlji, pa je velikom brzinom došlo do Velike Britanije pa do Njemačke.

Sada se pitamo da li će novi soj virusa doći i do naših predjela? Angela Merkel je u Njemačkoj uveLA  radikalne mjere zaštite, jer su prije par dana imali preko 1000 zaraženih i preminulih. Također je zatvorila sve škole i vrtiće za početak, obavezno nošenje FFP2 zaštitnih maski, i obavezan rad od kuće, ovo važi naravno za one koji mogu tako da rade. Kancelarka se tako jučer sastala sa ministrima svih pokrajina, da bi vidjela koji su to sljedeći koraci u suzbijanju pandemije korona virusa.

Na samom početku ugostiteljski objekti i kafići su dobili zabranu rada, a samo rade apoteke i pumpe, i restorani koji dostavljaju hranu na kućnu adresu. Šta vi mislite o ovoj cijeloj situaciji? Pišite nam.