Prošle godine u ovo doba korona virus je počeo da hara, totalno je sve bilo zatvoreno, policijski sat pa je privreda cijelog svijeta dobro osjetila.

 

Ovo su najbolje osjetili vlasnici objekata, kao i konobari, kuhari i naravno esradni umjetnici koji su nastupali po klubovima i diskotekama. Nije bilo koncerata kao ni proslava, a vrlo često smo na vijestima mogli čuti kako se estradni umjetnici žale kako su pri kraju kada su u pitanju pare, da imaju velike kredite a žive luksuzne živote. Zbog toga je Ana Bekuta i njena izjava naišla na pozitivne komentare od čitalaca.

 

Ana je otvoreno iz svog srca ispričala sve ono što joj se mota po glavi:”Žao mi je što su neke moje poruke u jednom dijelu javnosti protumačene kao kukanje zato što ne zarađujem. Želim naglasiti da je tačno da ne radim ali nije tačno da kukam. A kako bih i mogla, pa ja sam živa i zdrava, a svuda okolo su hiljade oboljelih koji se ovih dana bore za život? Odakle meni pravo da se žalim na ovu situaciju pored ljekara koji mjesecima neumorno rade, imaju sate i sate prekovremenih i svakodnevno riskiraju zdravlje i život. Ja sam već 35 godina na sceni, jedna duga karijera i čitav jedan život. Bilo je svakakvih momenata, dobrih i loših dana. Imala sam sreću da radim ono što najviše volim – pjevam. Zato ne mogu da razumijem kolege iz zemlje i regiona koji potenciraju da se otvore klubovi kako bi mogli ponovo da nastupaju. Ljudi moji, jeste li vi normalni? Sve naše karijere i nastupi nisu vrijedni jednog ljudskog života. Preživjet će se nekako od prvog do prvog, ali ipak. Zdravlje je najbitnije.”