U današnjem psotu pišemo o jednoj zanimljivoj priči, radi se o majci Aleksandri Perez iz Argentine koja je podjelila nešto na internetu a radi se o njenoim sinu. Ima sina od 6 godina i svako jutro kad se probudi obrati joj se jezikom koji je njoj nepoznat.

 

Prvo je mislila da se radi o kineskom jeziku, ali nije bila sigurna jer je bila zaprepaštena da joj se dijete obraća nepoznatim jezikjom. Tada je on ljut otišao u kuhinju i da joj do znanja da želi toplu čokoladu a nakon tog uzeo olovku i papir pa nacrtao jedan crtež. Tada je Aleksandra mislila da on mjesečari i da se još nije probudio a kada je vidjela šta je nacrtao . Na tom crtežu vidjela je njega i prijatelja s kojim se druži. Tu su bila i neka slova koja su je podsjećala na kineska slova ali nije bila sigurna. Bila je jako zatrčena sa ovom situacijom pozvala je majku sinovog prijatelja na kafu i sve joj ispričala šta se desilo.

 

Žena je sa sobom povela sina i dok su njih dvije pile kafu čule su da djeca pričaju istim nepoznatim jezikom. Ona je upitala i njegovu majku da li ona čuje kako oni pričaku, a žena se samo nasmijala i rekla kako oni tako oduvijek pričaju između sebe, jer igraju neku kinesku igricu i oponašaju zvuk. oni su naučili njihov jezik koji se priča u toj igrici koju igraju kao i slova i crtež koji je dječak to jutro nacrtao.