Ukusne i slasna pita koja se priprema sa ribom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
ribe oko 70 grama
1 šolka riže
500 gr standardnih kora za pitu
od začina peršunov list,so, biber i ulje

Ribu operite i očisite pa skuhajte u malo posoljene vode. Kuhanju ribu očistite i odvojite kosti, pa sameljite.
Samljevenu ribu pomješajte sa obarenom rižom i dodajte začine.
Tepsiju premažite uljem, a kore možete mazati i istpljenim maslacem ili uljem. Pa stavite na dno dvije kore pa redajte nadjev pa opet koru sve dok ne nestanje sastojaka, a završite sa korom koju također posepte uljem i malo vode da se osusi puno. Pecite na 220 stepeni oko pola sata.

Po želji možete praviti i šipkice tako što na dvije kore koje ste pramazali uljem na jedan kraj stavite nadjev pa urolate i tako redajte u pleh.

Pećenu pitu prekrite sa vlažnom salavatom i pustite nek malo odstoji. A ako ste ljubitelji mekše pite možete je politi sa malo vode da omekša.