A sada jedan laganiji obrok – riža sa piletinom i lisičarama

Lagano i ukusno jelo, koje se sprema sa lisičarkama (gljiva). Može da se pravi i sa šampinjonima ali je sa lisičarama puno ukusnije. Idealno je za večeru jer nećete opteretiti stomak pred spavanje.

Sastojci

2 komada mrkve
300 gr pilećeg bijelog mesa
300 gr svježe lisičarke
1 šolja za kafu pirinača
vegeta, ulje,soja sos, i svježi peršun po ukusu
1 litar supe od 1 kocke

riža 2

Kako pripremiti:

Na malo ulja propržiti narendanu mrkvu, dodati pileće bijelo meso, nasjeckano na kocke, i pržiti dok meso malo ne porumeni sa svih strana. Ovome dodati očišćene i nasjeckane lisičarke i pržiti dalje, dok se fino ne odmeknu.

Na kraju dodati opran i očišćen pirinač pa još malo popržiti, a onda sve to nadoliti sa 1 l supe od kocke, dodati vegete i soja sosa po ukusu pa na tihoj vatri kuhati dok se pirinač ne odmekne. Pošto sve  bude gotovo začiniti sa svežim peršunom te servirati.