A sada jedan laganiji obrok – riža sa piletinom i lisičarama
Lagano i ukusno jelo, koje se sprema sa lisičarkama (gljiva). Može da se pravi i sa šampinjonima ali je sa lisičarama puno ukusnije. Idealno je za večeru jer nećete opteretiti stomak pred spavanje.
Sastojci
2 komada mrkve
300 gr pilećeg bijelog mesa
300 gr svježe lisičarke
1 šolja za kafu pirinača
vegeta, ulje,soja sos, i svježi peršun po ukusu
1 litar supe od 1 kocke
Kako pripremiti:
Na malo ulja propržiti narendanu mrkvu, dodati pileće bijelo meso, nasjeckano na kocke, i pržiti dok meso malo ne porumeni sa svih strana. Ovome dodati očišćene i nasjeckane lisičarke i pržiti dalje, dok se fino ne odmeknu.
Na kraju dodati opran i očišćen pirinač pa još malo popržiti, a onda sve to nadoliti sa 1 l supe od kocke, dodati vegete i soja sosa po ukusu pa na tihoj vatri kuhati dok se pirinač ne odmekne. Pošto sve bude gotovo začiniti sa svežim peršunom te servirati.