3 SJAJNA NAČINA DA UPOTRIJEBITE SOK OD KISELIH KRASTAVACA

Kiseli krastavci su izvrsni kao dodatak sendviča i salata, ali šta sa sokom od ove teglice? U nastavku saznajte 3 sjajna načina da ga upotrijebite

Nježna zamjena za ocat

Sok se može smatrati kao nježna vrsta octa kojom se mogu začiniti razne salate – zelena, salata od krompira i tvrdo kuhanih jaja.. Dodajte jogurtu tečnost i napravite preliv ili je upotrijebite da marinirate meso. Ulijte malo sirćetne kiseline na kriškice žutog luka – to će omekšati plodove i smanjiti ljutinu te pripremiti ih za dodatatak malo složenijim salatama.

Napitak poslije vježbanja

Sirćetna tečnost ovih krastavaca sadrži mnogo elektrolita pa se može popiti bez drugih dodataka poslije zamornog vježbanja i time vratiti dio vrijednih elemenata izgubljenih znojenjem. Isto tako sadrži i kalijum koji je odličan kao prevencija grčenja mišića. Tečnost izdvojite od kapra, bijelog luka i ostalih komadića začina.

Koktel

Može se upotrijebiti i za pripremu neuobičajenih koktela. Dodajte ga prljavom martiniju umjesto maslinovog soka ili presjecite čašicu viskija. Izvrstan je lijek i za mamurluk.