Krajem prošlog vijeka manekenka Gejl Porter važila je za jednu od najtraženijih manekenki na svijetu koja je 1999. godine proglašnea za jednu od 100 najseksipilnijih na svijetu. Poznata je bila po tome što je pozirala golišava te je sasvim otvoreno pričala o privatnom životu i seksualnosti. Ona se 2001 . godine udala za Dena Hipgrejva gitaristu ,i s njim dobila kćerku Hani. Nakon porođaja imala je problema sa depresijom, Na kraju 2005, godine razvela se a sve je to uticalo a dobije alopecije i postane ćelava.

 

Liječila je se o seksu, provela je nekoliko sedmica u psihijatrijskoj bolnici jer je stalno razmišljala o samoubistvu: “Bilo je apsolutno zastrašujuće, nisam znala šta se događa. Nismo imali nikakvu terapiju, samo smo sjedili tamo. Ljudi su plakali i ponašali se prilično čudno. Bila sam neprekidno pod gomilom lijekova i sve je to bilo užasno stresno”, osvrnula se manekenka jednom prilikom na ovo iskustvo. Na kraju je 2014. godine i bankrotirala, pa je dotakla samo dno, i postala i beskućnica, pa je čak i spavala po klupama u parkovima u Londonu.

“To su bile najstrašnije noći mog života. Bilo je zastrašujućih zvuka. Nisam imala predstavu odakle dolaze. Smrzavala sam se i nisam znala ko će doći po mene”, ispričala je jednom prilikom manekenka. Objasnila je da je finansijski propala zato jer je izgubila kosu: “Gubitak kose je bila velika stvar za mene. Bila sam ok sa tim i ljudima oko mene je bilo ok, ali su ipak prestali da me angažiraju za televizijski rad. Poslovi koji su mi lako dolazili tokom 90-ih više nisu bili tu za mene. Ja sam rentirala stan, ali ušteđevina je polako, a sigurno nestajala.”